Aktualności

Nasze czekolady to 100 % wyrób handmade i powstaje w naszej pracowni cukierniczej. 

Poznaj nasze czekolady:

CIEMNA CZEKOLADA DESEROWA z liofilizowanymi malinami i ziarnem kakaowca. Czekolada deserowa produkowana za pomocą nowoczesnej metody fermentacji Q. Charakteryzuje się intensywnym, czystym i naturalnym smakiem z nutą kwasowości. Zawartość kakao to minimum 70%. Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównie odmiana Forastero.

CZEKOLADA MLECZNA z orzechami pekan oraz orzechami laskowymi. Czekolada mleczna, lekko słodka, w której dominuje smak kakao oraz mleka. Charakteryzuje się naturalnym smakiem dzięki nowej metodzie fermentacji Q. Zawartość kakao to minimum 41,3%. Pochodzenie ziarna kakaowego: ziarna kakaowe z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównie odmiana Foras.

CZEKOLADA BIAŁA ZEPHYR z migdałami i żurawiną. Biała czekolada o intensywnym smaku pełnego mleka. Zawartość kakao to minimum 34%. Powstaje na bazie zachodnioafrykańskich ziaren kakaowych odmiany Forastero.

RÓŻOWA CZEKOLADA RUBY. Ręcznie wyrabiana czekolada z ziaren rubinowego kakaowca. Swój piękny, różowy odcień zawdzięcza nowej, w pełni naturalnej technologii przetwarzania ziaren. Intrygujący, delikatnie kwaskowaty, owocowy smak wspaniale łączy się ze słodyczą liofilizowanych truskawek, przełamaną dodatkowo odrobiną soli morskiej Maldon.

Nasze czekolady