Mini cakes
Podstawą naszych wypieków jest najlepszy produkt, dzięki któremu nasze mini cakes są zawsze świeże, zdrowe i smaczne. Składniki, których używamy z Miodowej zostały starannie wyselekcjonowane przez Chefa i pochodzą od zaufanych zagranicznych i polskich dostawców. Używamy między innymi najlepszego masła i najlepszej jakości czekolady, którą sami sprowadzamy.

Wnętrze wypełnia mus z białej czekolady z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru. W środku znajdziemy słodką galaretkę z truskawek i mięty.

Bazę stanowi mus z czekolady deserowej, a środek galaretka porzeczkowa.

Soczyste wnętrze składa się z filetowanych owoców cytryny oraz soku mandarynkowego.

Tajemnica tego deseru, to mus na bazie białej czekolady z dodatkiem aromatycznego ekstraktu jaśminowego.

Wypełniony musem na bazie białej czekolady z dodatkiem kokosa oraz likieru Malibu.

Delikatny mus karmelowy na kremie angielskim i krem na bazie mlecznej czekolady.

Delikatny mus migdałowy, środek stanowi galaretka pomarańczowo - morelowa, na spodzie migdałowym z prażynką czekoladową z karmelizowanymi migdałami.

Cudowny orzechowy deser składający się z musu opartego na bazie mlecznej czekolady oraz pasty gianduja, w środku którego znajdziecie krem z owoców leśnych.

Słynny francuski deser o kształcie koła z dziurką, który powstał, aby upamiętnić wyścig rowerowy na trasie Paris-Brest-Paris.

Składa się z musu na bazie mlecznej czekolady z dodatkiem whiskey Johnny Walker.

Kompozycja musu na bazie białej czekolady i serka mascarpone oraz kremu karmelowego.
Czekolady
Nasze czekolady to 100 % wyrób handmade, które powstają w naszej pracowni cukierniczej.

Ciemna czekolada deserowa z liofilizowanymi malinami i ziarnem kakaowca.

Czekolada mleczna z orzechami pekan oraz orzechami laskowymi.

Różowa czekolada, ręcznie wyrabiana z ziaren rubinowego kakaowca.
Ciasta
Ciasta w Miodowej wykonywane są zgodnie z domowymi, sprawdzonymi recepturami, z wykorzystaniem produktów od lokalnych producentów.

Kruche blaty ciasta miodowego wypełnione bogato kremem budyniowo - kajmakowym

Twaróg, cukier waniliowy, mąka, jajka, masło, cukier puder, skrobia ziemniaczana, śmietana, mleko

Czekolada 50%, czekolada mleczna, śmietana, jajka, pasta pralinowa, prażynka, mleko, cukier puder, sól
Praliny
Nasze ręcznie robione praliny w pracowni cukierniczej Miodowa to połączenie doskonałej czekolady i aromatycznego nadzienia, to chwila rozkoszy dla podniebienia.
Makaroniki
Słynne makaroniki w różnych smakach i kolorach.
Torty
Torty Miodowej to małe arcydzieła nowoczesnej sztuki cukierniczej, które zachwycają smakiem i wyglądem. Bazujemy na naturalnych składnikach, sięgamy po autorskie sprawdzone receptury, dzięki czemu torty zachwycają wyjątkowym smakiem.

Chrupiąca beza z malinami i kremem mascarpone ze śmietaną, z nutą cytryny

Wnętrze wypełnia mus z białej czekolady z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru. W środku znajdziemy słodką galaretkę z truskawek i mięty połączoną ze słodko-kwaśnym kremem z limonki. Deser ułożony jest na kruchym ciastku i skąpany w lustrzanej polewie, ozdobiony delikatnymi płatkami czekolady

Biszkopt malinowy, żel malinowo-różany, crumble jogurt-hibiskus, mus jogurtowo-różany

Delikatny mus karmelowy na kremie angielskim i krem na bazie mlecznej czekolady, to idealne połączenie tworzące ten wyśmienity tort. Całość dopełnia świeże chili oraz biszkopt migdałowy -dacquoise. Tort wykończony jest błyszczącą glazurą karmelową posypaną ziarnem kakaowca i ułożony na kruchym ciastku migdałowym

Wypełniony musem na bazie białej czekolady z dodatkiem kokosa oraz likieru Malibu. W środku uzupełniony galaretką z mango oraz smażonym bananem. Całość położona jest na biszkopcie kokosowym, oblana polewą lustrzaną i zamknięta w czekoladową obręcz. Udekorowana piankową pętelką

Biszkopt migdałowy, lemon curd z amaretto, migdały w karmelu, mus cytrynowo-miodowy

Brownie, genaż kawowy, crumble mleczy, mus mleczno-waniliowy

Składa się z musu na bazie mlecznej czekolady z dodatkiem whiskey Johnny Walker. Środek stanowi cremeux z czekolady karmelowej i mascarpone oraz krem morelowy. Biszkopt to flouress de chocolate - rodzaj brownie z dodatkiem śliwki suszonej wędzonej oraz czekolad mlecznej i ciemnej. Wykończony jest polewą glacage

Kompozycja musu na bazie białej czekolady i serka mascarpone oraz kremu karmelowego. Ułożony jest na biszkopcie wykonanym z mąki migdałowej z dodatkiem orzechów laskowych i kawy. Cały otoczony zamszem czekoladowym, dopełniony pianką i ziarnem kakaowym

Biszkopt pistacjowy, lemon curd z sokiem truskawkowym, crumble matcha-pistacja, mus truskawkowy

Kompozycja truskawki i pistacji wykończona zielonym zamszem